woensdag, 17. december 2008 - 21:47

Veel bekeuringen tijdens extra controles centrum Rotterdam

Rotterdam

De politie van Rotterdam kondigde onlangs aan in de maand december extra verkeerscontroles te houden op de Coolsingel. Op de Coolsingel in het centrum zijn het aflopen jaar meer dan 100 ongelukken gebeurd waarvan 2 met dodelijke afloop.

Deze controles worden soms onopvallend maar ook opvallend uitgevoerd. Zo ook dinsdagmiddag toen op een aantal plaatsen agenten stonden om fietsers en voetgangers aan te spreken indien het rode licht genegeerd werd.

In een half uur tijd werden 23 voetgangers bekeurd met een boete van 45,- euro. Twee studentes van de fotovakschool in Rotterdam vonden de bekeuring niet leuk maar konden wel begrip opbrengen voor de actie. ‘Eigenlijk hadden we geen idee dat we overstaken’, zei een van de twee.

Vier andere mensen, bezig met de kerstinkopen, konden duidelijk minder begrip opbrengen. De boete was in ieder geval een flinke inbreuk op het kerstbudget. Automobilisten worden onopvallend op hun snelheid gecontroleerd en ook worden controles op de verlichting uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):