vrijdag, 29. augustus 2008 - 20:45

Veel meer plaats voor fiets bij Station Almere

Almere

Onder de overkapping aan de oostkant van het NS Station Almere Centrum station (taxiplein) komen maar liefst 1300 plekken om fietsen te stallen. Dat is meer dan twee keer zoveel als nu het geval is.

Ook krijgt het plafond een onderhoudsbeurt, wordt gereinigd en wit geverfd. De werkzaamheden beginnen op 1 september. Op 7 november moet alles klaar zijn.

Vooruitlopend op de nieuwe inrichting van het taxiplein op een later tijdstip, worden de fietsenrekken verplaatst richting Landdrostdreef. Fietsen kunnen in etages gestald worden en daardoor kunnen er veel meer fietsen staan dan nu. Om de fietsenrekken wordt een hek gezet, zodat de fietsen veiliger staan. Bij de stalling is geen bewaking aanwezig.

De werkzaamheden worden in verschillende delen uitgevoerd zodat het verkeer kan blijven doorrijden en de overlast zo klein mogelijk is. Door middel van borden wordt aangegeven waar op dat moment geparkeerd kan worden.

Het advies is om de auto gedurende de werkzaamheden te parkeren in de Metropole- of Schoutgarage of op het Koolzaadveld. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden op de gebruikelijke plekken blijven parkeren. De oude fietsenstalling wordt pas weggehaald als de nieuwe is neergezet.

Bij de werkzaamheden aan het plafond wordt ook het deel boven de Landdrostdreef meegenomen. De aannemer zorgt ervoor dat er telkens een rijbaan open blijft zodat auto’s er gewoon langs kunnen.
Provincie:
Tag(s):