woensdag, 9. juli 2008 - 7:24

Veel rookontwikkeling bij brand Meegdenburg Recycling

Ede

De brand bij Meegdenburg Recycling in Ede is zo goed als geblust. De brandweer verwacht dat aan het einde van woensdagmiddag 9 juli het vuur helemaal uit is. Van rookontwikkeling is om die reden nauwelijks sprake meer. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden, is opgeheven.

De gemeente Ede en hulpdiensten adviseerden in de nacht van dinsdag 8 juli op woensdag en woensdagmorgen 9 juli inwoners van Ede die hinder ondervonden van de rook hun ramen en deuren gesloten te houden. Dit advies is nu opgeheven.

De rookontwikkeling ging richting de Edese wijken Veldhuizen en Kernhem. Deze rook kon voor hinder en stankoverlast zorgen. Er bevonden zich geen schadelijke stoffen in de lucht.

De brand bij Meegdenburg Recycling aan de Celsiusstraat op bedrijventerrein Frankeneng in Ede woedde sinds dinsdagavond omstreeks 23.00 uur. De brandweer van Ede was – met assistentie van omliggende korpsen – met groot materieel aanwezig om het vuur te blussen. Bij Van Meegdenburg lag ruim 150 ton papier opgeslagen.

In eerste instantie ging de brandweer er vanuit dat ze zo’n twee dagen nodig had om nabluswerkzaamheden te verrichten. Daarmee zou ook de rookontwikkeling aanhouden. Het vuur bleek echter veel sneller gedoofd te kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):