donderdag, 25. september 2008 - 18:43

Veel Rotterdamse hondenbezitters hebben er schijt aan

Rotterdam

Op woensdag 24 september hebben handhavers van Stadstoezicht in heel Rotterdam extra gelet op loslopende honden en hondenpoep. Er werden die dag 83 boetes en tientallen waarschuwingen uitegedeeld. Twee maanden eerder waren dat er op een actiedag nog 43.

Meer boetes

Er zijn veel meer boetes uitgedeeld dan op de vorige actiedag in juli. Werden twee maanden geleden nog 43 mensen door Stadstoezicht bekeurd, dit keer was het bijna twee keer zoveel. Er gingen afgelopen woensdag 83 mensen op de bon en tientallen waarschuwingen werden uitgedeeld. Vanzelfsprekend blijft Stadstoezicht scherp letten op de opruimplicht en het aanlijnen van honden, maar actiedagen zoals deze komen regelmatig terug.

Ergernis nummer één

Hondenpoep is ergernis nummer één. Daarvoor zijn negen boetes uitgedeeld. Dat lijkt weinig, maar de kans op een heterdaadje bij de opruimplicht is vrij klein. Toch blijven de handhavers van Stadstoezicht scherp letten op de opruimplicht. Wie zich niet aan de hondenpoepregels houdt, krijgt van Stadstoezicht een boete van € 90,00.

Veel loslopende honden

Veel meer boetes zijn uitgedeeld voor het niet aanlijnen van de hond. Over heel de stad is hiervoor op woensdag 74 keer een proces verbaal opgemaakt. Behalve Stadstoezicht controleert ook de politie op het naleven van de regels voor de aanlijn- en opruimplicht. Hondeneigenaren die hun hond los laten lopen krijgen een boete van € 60,00.
Provincie:
Tag(s):