maandag, 11. augustus 2008 - 21:34

Veel schade bij brand in politiebureau Vries

Vries

Maandagmiddag raakte het politiebureau aan het Kornoeljeplein in Vries door een brand in de technische ruimte ernstig beschadigd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor en het naastgelegen gemeentehuis is uit voorzorg ontruimd.

De brand werd kort na 13.00 uur ontdekt door medewerkers van de politie die in het bureau aan het werk waren. De brand woedde in een CV ruimte in de kelderruimte van het bureau. Binnen korte tijd stond het hele bureau vol rook. Iedereen kon op tijd het bureau verlaten en niemand raakte gewond.

De brandweer die snel ter plaatse was kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar andere gedeelten van het bureau. In de kelder ontstond brand- en water schade. De rest van het bureau kwam onder een dikke roetlaag te zitten. Door de brand zijn geen waardevolle gegevens verloren gegaan.

Door de brandschade kan het bureau naar verwachting enkele weken niet worden gebruikt. Als eerste wordt gezorgd voor een ontvangstruimte voor het publiek. Geprobeerd wordt dit weer in het bureau onder te brengen. Eventueel is een ruimte in het gemeentehuis beschikbaar. De verwachting is dat dit volgende week gerealiseerd is. Tot die tijd kunnen mensen tijdens openingstijden terecht op de politiebureaus in Roden en aan de Balkengracht in Assen. De mensen die voor deze week een afspraak hebben op dit bureau krijgen nader bericht.
Provincie:
Tag(s):