vrijdag, 11. juli 2008 - 13:46

Veel steunbetuigingen voor omgekomen agente

Amstelveen

De steunbetuigingen voor de omgekomen hoofdagente Gabrielle Cervat stromen via diverse kanalen binnen bij de regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Op de interne website van het korps kunnen collega’s hun steunbetuiging kwijt aan de familie en de partner van Gabrielle.

Op de plek waar Cervat werd neergeschoten leggen collega’s en burgers bloemen neer om hun steun te betuigen. Uit alle windstreken van Nederland geven de collega regiokorpsen massaal aan de collega’s te willen bijstaan in o.a. de woordvoering.

Korpschef Welten sprak donderdag met familie en collega’s van Gabrielle. ‘We weten allemaal dat zoiets als dit kan gebeuren, maar als het een collega overkomt, overkomt het ook ons. U en ik weten: de uitoefening van het politiewerk brengt risico’s met zich mee…….. Collega’s die haar goed kenden en met haar gewerkt hebben weten dat het bij Gabrielle paste om ergens achteraan te gaan ondanks het feit dat ze niet in dienst was. Zo was zij.Gabrielle heeft het grootst mogelijke offer gebracht wat ons vak kan vragen. Nooit zullen wij haar vergeten. Ik wens alle nabestaanden en u als collega’s heel veel sterkte bij het verwerken van ons verlies.’

Het Openbaar Ministerie van Amsterdam laat weten dat de regiopolitie Amsterdam-Amstelland distict Centrum het onderzoek op zich heeft genomen.
Provincie:
Tag(s):