vrijdag, 16. mei 2008 - 0:32

Veel vernielingen, inbraken en diefstallen opgelost

Hardinxveld-Giessendam

Met de aanhoudingen van drie jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar uit Hardinxveld-Giessendam op vrijdag 9 mei heeft de politie diverse vernielingen, inbraken en diefstallen opgelost.

De strafbare feiten werden in de afgelopen twee jaar gepleegd. De jongeren werden opgemerkt door een alerte voorbijganger die zag dat de jongeren zich bij de sportkantine verdacht gedroegen.
De jongens hebben aan de recherche in Gorinchem verklaard in de nacht van donderdag op vrijdag 9 mei te hebben ingebroken in de sportkantine aan de Sluisweg. Ze stalen op die locatie diverse levensmiddelen.

Ook hebben zij verklaard in de afgelopen maanden tientallen graffititags te hebben gespoten op onder andere een supermarkt aan den Bogerd, een flat aan de Peulenlaan en de Maasstraat, de bibliotheek en een gebouw van de Rivas aan de Pietersweer en een woning in de Geemansweer. De jongens hebben daarnaast diverse fietsen en een bromfiets gestolen in Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht en braken in Hardinxveld-Giessendam bij diverse leegstaande panden in. Zij spoten daar de aanwezige brandblussers leeg.

De 16-jarige jongen en 17-jarige jongen worden eveneens verantwoordelijk gehouden voor diverse vernielingen tijdens oud en nieuw 2007-2008. Zo bliezen zij een bankje aan de Wetering met een vuurwerkbom op, vernielden ze met vuurwerk een stoeltje in een bushokje aan de Spindermolen en bliezen ze prullenbakken op in de Geemansweer en Geldersweer. Beiden bekenden ook in 2006 tot en met de afgelopen maanden zo’n twintig tot dertigtal autospiegels te hebben afgetrapt van geparkeerde auto’s op onder andere de Buitendams.

De jongeren pleegden de vernielingen, inbraken en diefstallen uit verveling. De totale schade wordt geïnventariseerd. Tegen de jongeren is een proces-verbaal opgemaakt en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ze zullen zich binnenkort moeten melden bij Justitie.
Provincie:
Tag(s):