maandag, 4. augustus 2008 - 9:51

Veel wateroverlast door hevige buien; KvK Maastricht ontruimd

Maastricht

Hevige buien hebben zondagavond en de daaropvolgende nacht voor veel wateroverlast in Limburg gezorgd. Vooral in de regio Zuid-Limburg heeft de zware regenval voor veel overlast gezorgd. De Kamer van Koophandel in Maastricht werd maandagochtend ontruimd wegens wateroverlast.

In de kelder van het gebouw staat zo’n 40 cm water. Ook zijn de it-systemen uitgevallen. Op last van de brandweer moeten de medewerkers het gebouw verlaten. Door het uitvallen van de it-systemen, is ook de dienstverlening vanuit het kantoor in Roermond momenteel beperkt. De Kamer van Koophandel verwacht dat haar vestiging in Maastricht dindsag weer functioneel zal zijn.

Door het noodweer kwamen bij de meldkamer van de brandweer in Zuid-Limburg zo’n 140 meldingen binnen. De piek lag tussen 22.00 en 23.00 uur zondagavond en 01.00 en 03.00 uur, meldt een woordvoerder van de brandweer. Het ging dan vooral om ondergelopen straten, kelders en parkeergarages. Ook kwamen putdeksels omhoog. De meeste overlast werd gemeld vanuit de regio Maastricht. De brandweer is tot vanochtend bezig geweest. Ook in de rest van Limburg zorgde de hevige regenval voor veel meldingen over ondergelopen kelders en straten.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Provincie:
Tag(s):