maandag, 18. augustus 2008 - 8:37

Veel werk voor brandweer door brandende strobalen

Susteren

In de nacht van zondag op maandag heeft er een grote brand gewoed in een buitenopslag aan de Holtummerweg in Susteren. In de buitenopslag lagen circa 600 strobalen, meldt de brandweer.

De brand werd rond 01.50 uur gemeld. Er is vanaf het begin van de brand grote dreiging geweest dat de brand zou overslaan naar de aangrenzende boerderijwoning. De brand was om 3.00 uur onder controle en is niet overgeslagen naar de woning. Er zijn geen slachtoffers, de bewoners hebben zelf de brandweer gealarmeerd.

Voor de brandbestrijding werd door de brandweer een waterwagen en een dompelpompunit ingezet. Dat was nodig omdat er watertekort dreigde bij het blussen. Om 04:40 uur heeft de brandweer het sein brandmeester doorgegeven.

Momenteel wordt met behulp van een shovel het stro uit elkaar getrokken en afgeblust. Dit zal naar verwachting nog de gehele dag in beslag nemen.

In totaal konden 28 paarden die in/nabij de boerderij stonden, in veiligheid worden gebracht. De paarden zijn naar aangrenzende weides gebracht. De boerderij is in gebruik als spring- en africhtingsstal.

Uit metingen van de adviseur gevaarlijke stoffen is gebleken dat er geen gevaar voor de omgeving is geweest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):