maandag, 19. mei 2008 - 14:52

Veendam-Leer-Veendam Rally

Veendam

In navolging op de Nacht van Veendam Rally, van vrijdagavond 16 mei 2008, werd er op zaterdagmorgen 17 mei een aanvang gemaakt voor de Veendam-Leer-Veendam Rally. In de vroege ochtend stond het Museumplein voor het Cultuurcentrum vanBeresteyn overvol met fraaie oldtimers uit verschillende landen.

De jaarlijkse rally is bijzonder in trek en dit jaar hadden zich 110 deelnemers ingeschreven om deel te nemen aan de rally. De rally wordt jaarlijks georganiseerd door de Noordelijke Oldtimer Promotie, onder de bezielende leiding van Dick van Dijk uit Veendam en niet te vergeten de vele vrijwilligers, die alles in goede banen moeten leiden voor een geslaagde en veilige rally.

De route ging vanaf Veendam, via Muntendam, Zuidbroek, Scheemda, Winschoten naar Nieuweschans. Via de oude grensweg ging het richting Bunde, Weener en langs de linkeroever van de rivier de Ems naar Leer. De verzamelplek was in het centrum van Leer op de Denkmalplatz. De bevolking van de stad Leer was in grote getale afgekomen naar het centrum.

Onderweg moesten de rallyrijders drie regelmatigheidstrajecten afleggen en op diverse controleposten stempels halen, al dan niet met een verrassingspakket. Tijdens deze rally reed er een fotoreportagewagen mee om alles vast te leggen op foto en video als herinnering voor de deelnemers en geïnteresseerden. Deze auto werd ter beschikking gesteld door Autohuis Bouwsema uit Veendam.

Dhr. Meijerman werd samen met zijn vrouwelijke navigator in een Austin Healey uit 1965 (volgnummer 33), 39ste in het eindklassement met 287 strafpunten.
Provincie:
Tag(s):