zaterdag, 8. maart 2008 - 19:52

Veendam moet diep in de buidel tasten voor reparatie brug

Veendam

De gemeente Veendam zit weer met een forse en toch wel onverwachte schadepost. Het betreft weer de onderhoudskosten aan een brug. Was het maanden geleden de plantsoenbrug in Wildervank, nu blijkt de Julianabrug in Veendam in een zodanig slechte staat te verkeren, dat een grondige reparatiebeurt dringend noodzakelijk is.

Deze reparatiebeurt, die direct na de zomer zal gaan beginnen en voor het begin van het vaarseizoen van het jaar 2009 klaar dient te zijn, vergt een fors bedrag van acht honderd en tachtig euro. Met veel reken- en puzzelwerk is het college erin geslaagd om voor het grootste deel van dit bedrag dekking te vinden, maar er zitten nog een aantal losse draden. De kans, dat dit restant ook gedekt kan worden is zo groot, dat het college de raad voorstelt om “ja�tegen deze reparatie te zeggen.

Er is nog niet zo lang geleden door de gemeenteraad al aangegeven, dat het noodzakelijk zal zijn om een reserve te gaan aanleggen voor het onderhoud van de bruggen. Onze gemeente heeft er zoveel van, dat je niet de kans mag lopen om met een zekere regelmaat geconfronteerd te worden met een extra-uitgave voor de reparatie van een brug.
Provincie:
Tag(s):