donderdag, 26. juni 2008 - 9:31

Veendam opgeschrikt door zeer grote brand in centrum

Veendam

Een bovenwoning en een zolder boven een stomerij aan de Kerkstraat in Veendam zijn in de nacht van woensdag op donderdag door brand verwoest. Rond 02.40 uur werd in de Kerkstraat een brand lucht waargenomen en de politie ingeschakeld. Deze zag dat de ramen van de bovenwoning zwart geblakerd waren en alarmeerden de brandweer.

De brandweer stelde een onderzoek in en trof in de bovenwoning een brandhaard aan. Hierna greep het vuur snel om zich heen. Binnen een half uur na de melding werd de brand opgeschaald naar middelbrand. Niet veel later werd het sein zeer grote brand gegeven. Volgens een woordvoerder van hulpverleningsdienst Groningen had dit niet te maken met de omvang van de brand maar met de kans op overslag naar de stomerij of naastgelegen winkels.

Om 06.28 uur werd het sein brandmeester gegeven. Uit voorzorg zijn 10 personen, die boven naast gelegen winkels woonden, naar het gemeentehuis van Veendam gebracht. Diverse omliggende panden liepen rook en waterschade op. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):