maandag, 21. juli 2008 - 16:59

Veendammer gijzelt en mishandelt dochter

Veendam

De politie heeft maandagmiddag 21 juli in zijn woning aan de Schaperstraat een 39-jarige man aangehouden voor diverse geweldplegingen tegen zijn kinderen en voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

De Veendammer wordt ervan verdacht dat hij het afgelopen weekend zijn 14-jarige dochter meerdere malen zwaar heeft mishandeld. Daarnaast verdenkt de politie de vader ervan dat hij zijn dochter van haar vrijheid heeft beroofd.

De dochter wist maandagochtend haar ouderlijke woning uit te vluchten en alarm te slaan bij haar buren. Het meisje werd samen met haar moeder naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar wordt ze aan haar letsel behandeld.

Nader onderzoek
De politie wilde na de vlucht van het meisje de vader in zijn woning aanhouden. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat er nog een klein kind in de woning aanwezig was. Hij hield de peuter volgens een woordvoerster van de politie voortdurend op zijn schoot.

De man gedroeg zich hierbij onberekenbaar en agressief. De politie had het sterke vermoeden dat hij ook zijn jongste kind iets wilde aandoen. Op een bepaald ogenblik kon de politie de man overmeesteren en inrekenen.

Hij is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de incidenten.
Provincie:
Tag(s):