vrijdag, 29. augustus 2008 - 12:06

Veerfuik Perkpolder wordt gesloopt

Rijkswaterstaat sloopt vanaf maandag de fuik in de voormalige veerhaven Perkpolder. Het slopen omvat de dubbeldeks aanleginrichting, het betonnen toeleidingsviaduct, de stalen brug, de heftorens en de betonnen geleidepieren. Ook de oude aanlegsteiger in de haven wordt geheel verwijderd. Het werk is eind december 2008 afgerond.

Het voormalige veerplein in Perkpolder heeft sinds de beëindiging van de veerdienst in 2003 zijn functie verloren. In 2007 heeft Rijkswaterstaat het oude PSD-gebouw, een kantoor en een zand- en zoutloods gesloopt. De sloop past in de Gebiedsontwikkeling Perkpolder, waarin een nieuwe inrichting voor het voormalige veerplein en het omliggend gebied wordt ontwikkeld. Rijkswaterstaat werkt hierin nauw samen met de gemeente Hulst, Provincie Zeeland, Waterschap Zeeuws-Vlaanderen en projectontwikkelaars AM en Bouwfonds Property Development. (www.perkpolder.nl)

Het materiaal dat bij de sloop vrijkomt, zoals stalen damwanden, hardhout en beton, wordt elders hergebruikt. Het merendeel van het sloopmateriaal wordt via het water afgevoerd. Een deel wordt ook via de N689 afgevoerd. Sloopmaterieel komt ook via deze weg. Enige geluidsoverlast van de werkzaamheden in de directe omgeving is niet te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):