donderdag, 22. mei 2008 - 13:13

Veertienjarige jongen bekent tal van zedenzaken

zwijndrecht

De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 19 mei een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de afgelopen maanden een aantal vrouwen in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zijn geslachtsdeel te hebben getoond, oneerbare voorstellen te hebben gedaan en te hebben aangerand.

De jongen heeft in totaal tien zaken bekend waarbij hij in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht diverse vrouwen bij hun borsten of billen aanraakte, hun oneerbare voorstellen deed en zijn geslachtsdeel toonde. In een deel van deze zaken is aangifte of melding gedaan.

Een vrouw werd op 9 april 2008 op de Heemraad in Zwijndrecht door vermoedelijk de verdachte in haar kruis betast, waarna zij aangifte van aanranding deed. Op 16 april meldde een onbekende mevrouw aan de politie dat een jongen op een op de Rotterdamseweg in Zwijndrecht schennis pleegde. Op 26 april werd een 43-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht in haar woonplaats op de Zwanebloem door vermoedelijk de verdachte bij haar borst gegrepen toen zij haar hond uitliet en hij rakelings langs haar fietste. Op 15 mei deed een 67-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangifte van schennispleging op het Ledig Erf, de dag ervoor.

De jongen is op 19 mei na zijn aanhouding in verzekering gesteld en in de loop van 20 mei na een aantal verhoren in vrijheid gesteld. De jongen verklaarde tot zijn acties te komen uit stoerdoenerij naar vrienden. De politie onderzoekt in hoeverre deze vrienden ook eventueel gedrag hebben vertoond dat niet door de beugel kan en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Zij zet het onderzoek dan ook voort.
Provincie:
Tag(s):