woensdag, 4. juni 2008 - 8:10

Veiliger seks door gratis condooms

Amsterdam

Homomannen gebruiken eerder condooms als die gratis worden verstrekt dan als ze die zelf moeten meenemen. Dit blijkt uit onderzoek dat GGD Amsterdam in opdracht van Schorer uitvoerde in sekslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Van de respondenten die aangeven 'geen condoom te gebruiken als men daar zelf voor moet zorgen' gebruikte één op de vijf toch een condoom als die gratis werd verstrekt op de bezochte locatie.

In Amsterdam worden gratis condooms verstrekt op sekslocaties. Voor het effectonderzoek zijn 848 respondenten in Amsterdam gevraagd naar hun condoomgebruik en hun waardering van de gratis verstrekking. In Rotterdam werden twee vergelijkbare metingen verricht, voor en na introductie van gratis condooms onder in totaal 537 respondenten.

Zowel in Amsterdam als in Rotterdam is de intentie om op sekslocaties veilige seks te hebben hoog: 80% gebruikt altijd condooms.

Op woensdag 4 juni worden de resultaten van het onderzoek aangeboden aan Marijke Vos, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam.
Categorie:
Tag(s):