donderdag, 3. januari 2008 - 16:48

Veiligheid carnaval gewaarborgd na afgelasten Boerenbruiloft

Venray

De veiligheid tijdens carnaval is zoals andere jaren gewaarborgd. Deze verklaring geeft burgemeester Waals aan de inwoners van Venray. De afgelasting van de boerenbruiloft in verband met de bedreiging van de bruidegom, Edward Linskens (voormalig PSV- voetballer), zou er toe kunnen leiden dat mensen zich onveilig gaan voelen. De burgemeester hecht er veel belang aan deze mogelijke gevoelens van onveiligheid weg te nemen.

Waals:’De bedreiging van Edward Linskens speelt zich af in de relationele sfeer en is niet gericht tegen carnaval of elementen hiervan.’ Deze mening wordt op basis van de vandaag verrichte aangifte bevestigd door John Geraedts, chef basiseenheid Politie Venray. Waals: ‘De bedreiging is laakbaar, maar is niet gericht tegen enig willekeurig persoon of betrokkene bij de organisatie van carnaval of het feest in zijn algemeenheid.’

Carnavalsvereniging De Piëlhaas heeft onlangs besloten de traditionele boerenbruiloft op dinsdagmiddag voor deze carnaval af te gelasten. Reden hiervoor is de bedreiging gericht aan de bruidegom van dit jaar, Edward Linskens. De gemeente betreurt het feit dat dit onderdeel van het carnavalsprogramma niet door kan gaan. De gemeente is in het besluit niet gekend, maar respecteert de beslissing van de carnavalsvereniging. De gemeente vindt het jammer dat carnavalsvierders dit deel van het vierdaagse feest moeten missen en wil voorkomen dat de persoonlijke bedreiging van één persoon zijn weerslag heeft op de veiligheidsgevoelens van haar inwoners.
Provincie:
Tag(s):