donderdag, 21. augustus 2008 - 9:49

Veiligheidsmarkt belooft een spectakel te worden

Hoogezand - Sappemeer

De opening van de Veiligheidsmarkt van de brandweer Hoogezand-Sappemeer op zaterdag 30 augustus om 12.00 uur krijgt een spectaculair karakter. Parachutisten, de officiële presentatie van een gerestaureerde èn een nagelnieuwe brandweerauto, rook- en geluidseffecten en muzikale begeleiding door het brass-gezelschap Imperial Power.

Het openingsprogramma begint eigenlijk al om 11.50 uur. Het vliegtuig met parachutisten is dan al in beeld. De vier para's landen omstreeks 12.00 uur op het grote grasveld in het Noorderpark, vlakbij de kazerne aan de Rembrandtlaan. Burgemeester Van Mastrigt en enkele oud-brandweerlieden zullen hen daar opwachten.

Medewerkers en oud-medewerkers van de brandweer hebben een oude brandweerauto, een T-Ford uit 1954, met gepaste trots in ere hersteld. Dit is het eerste moment dat de oldtimer voor het publiek te zien is. Met deze oldtimer rijden zij langs andere brandweer-oldtimers naar de voorzijde van de kazerne.

Vervolgens staat tijdens de opening ook een splinternieuw voertuig centraal. Daarvan neemt brandweercommandant Kees Odenkirchen dan officieel de sleutels in ontvangst. Een nieuwe Tankautospuit (TAS) van het merk MAN wordt feestelijk onthuld en in gebruikgenomen.

De festiviteiten beginnen al om 10.00 uur met een optocht van brandweervoertuigen door de gemeente. Er is veel te zien en te beleven op de veiligheidsmarkt. Een kleine en niet volledige selectie: er zijn wedstrijden en demonstraties. De demonstratie Hulpverlening vindt plaats om 14.00 uur en de demonstratie Brand om 15.30 uur, beide op het terrein van de gemeentewerf. In de loop van de middag komt de traumahelicopter langs voor een bezoek en zal landen op het terrein van Autoschade Harms. Onder andere de hoogwerker en de brandweerboot zijn tegen een kleine vergoeding toegankelijk voor het publiek. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Brandwondenstichting.
Provincie:
Tag(s):