dinsdag, 15. juli 2008 - 22:14

Veiligheidsmarkt Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer

Op zaterdag 30 augustus wordt de brandweer kazerne van Hoogezand-Sappemeer omgetoverd tot een veiligheidsmarkt. Voorafgegaan door een feestelijke optocht door de gemeente met verschillende nieuwe, oude en vaak ook spectaculaire brandweervoertuigen .De dag eindigt om 16.30 uur.

De gemeentewerf aan de Van Neckstraat en de terreinen van de brandweerkazerne en het bedrijf Autoschade Harms zijn dan het toneel van een ´static display´ van vooral voer- maar ook vlieg- en vaartuigen van hulpverleningsdiensten. Een ander belangrijk onderdeel van de veiligheidsmarkt zijn de informatiestands van uiteenlopende organisaties die allemaal raakvlakken met ´veiligheid´ hebben.

Hoogtepunten zijn onder andere de komst van de traumahelicopter en een zogenoemde ‘crashtender’ van de luchtmachtbasis Leeuwarden, een groot voertuig bedoeld voor vliegtuigbrandbestrijding. Deze crashtender zal ook een gedeelte van de optocht meerijden.

Deels ook op de Rembrandtlaan vinden er snelle en flitsende brandweerwedstrijden plaats waarvoor alle Groninger en Drentse korpsen zijn uitgenodigd. Er vindt een nieuw soort wedstrijden plaats die in Duitsland al regelmatig plaatsvinden, waarbij het voor het publiek veel aantrekkelijker is om te kijken dan bij gebruikelijke brandweerwedstrijden, door de snelle acties die de deelnemende teams moeten uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):