maandag, 29. december 2008 - 14:44

Vele aanrijdingen door gladde wegen

Zondagochtend hebben de ambulance en de politie de handen vol gehad aan het afhandelen van aanrijdingen op diverse locaties in de provincie. Voornamelijk op de rijkswegen A7, A31 en A32 vonden de aanrijdingen plaats.

In veel gevallen pasten bestuurders hun rijgedrag niet aan weers- en wegomstandigheden (vorst en gladheid) aan.

Hierbij een overzicht van de opvallenste aanrijdingen:

• A31, ter hoogte van de oprit Franeker, raakte een auto van de weg af, ging door de berm heen en belandde in de sloot. De bestuurder en de bijrijder zijn er zelf uit geklommen en kwamen met de schrik vrij.
• Aan de andere kant van de A31, ter hoogte van Dongjum, raakte op datzelfde ogenblik een 40-jarige bestuurder uit Ternaard de macht over het stuur kwijt. Zijn bestelauto kwam tegen de vangrail aan, tolde in de rondte en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De politie ging direct naar, de andere zijde van de A31, om bij deze aanrijding eerste hulp te verlenen. Uit de bestelauto kwam een gezin, bestaande uit ouders en drie kinderen. Er was geen sprake van ernstig letsel. De ambulance kwam ter plaatse en heeft het gehele gezin naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht voor controle.
• A6 Oosterzee: De bestuurster een 23-jarige vrouw uit Heerenveen had de controle over haar voertuig verloren en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De ambulance heeft de twee inzittenden onderzocht maar deze hoefden niet meer voor controle naar het ziekenhuis.
• A32 Haskerdijken: voertuig van een 38-jarige man uit Leeuwarden, reed vanuit Leeuwarden in de richting van Heerenveen toen zij auto bij de viaduct Hooivaart in de slip raakte. Hierbij raakte hij met zijn voertuig in de berm en gleed het talud af en kwam in een sloot tot stilstand. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.
• Een medeweggebruikerster, een 22-jarige inwoonster van Ternaard, raakte bij hetzelfde viaduct in de slip doordat enkele auto’s voor haar in de problemen kwamen. Haar voertuig kwam in tegenovergestelde richting op de middenberm tot stilstand. Bestuurster kwam met de schrik vrij.
• A32, oprit naar Leeuwarden verloor een 29-jarige vrachtwagenchauffeur Rottum de macht over het stuur van zijn vrachtwagen. De bestuurder was kansloos en kwam met zijn combinatie in de sloot terecht. De oprit was voor korte tijd afgesloten. Geen letsel.
• Harstawei in Ginnum. Een 30-jarige man uit Stiens slipte met zijn auto op het gladde wegdek en belandde in de sloot. Een minuut later passeerde de strooiauto.
Van de overige aanrijdingen, overigens door de gehele provincie, is bekend dat het gaat om alleen materiele schade.
Provincie:
Tag(s):