dinsdag, 16. december 2008 - 20:25

Velgen wisselen binnen etmaal vier keer van eigenaar

Als velgen konden praten, dan zouden de exemplaren van een 22- jarige Emmenaar een aardig verhaal kunnen vertellen. De velgen en bijbehorende banden wisselden begin november in achttien uur tijd vier keer van eigenaar. Dat heeft onderzoek van de politie uitgewezen.

De affaire begon vrijdag 7 november, toen de Emmenaar van zijn siervelgen en banden werd bestolen op de Meerdijk in zijn woonplaats. Daar bezocht de man in kwestie een wedstrijd van voetbalclub FC Emmen. Na afloop ontdekte hij dat zijn auto op een stapel stenen stond.

Het balletje ging een kleine week later rollen toen een vriend van hem de velgen op een andere auto zag zitten. Hij volgde die auto en kwam uit bij een woning in Erm waar de automobilist het voertuig parkeerde. Samen met zijn vriend toog de gedupeerde naar dat adres. De nieuwe eigenaar, een 19-jarige man, vertelde hen dat hij de banden en velgen een dag na de diefstal, op zaterdag 8 november, bij een bandenbedrijf in Hoogeveen had gekocht. Daarvan kon hij ook een rekening overleggen. De politie nam het onderzoek over en hoorde van het bandenbedrijf dat het de velgen eerder op de bewuste zaterdag had gekocht van een 32- jarige inwoner van Klazienaveen, die ze inruilde toen hij nieuwe velgen op zijn auto liet zetten.

De Klazienavener werd vervolgens aan de tand gevoeld en deze man verklaarde dat hij de velgen op de (vrijdag)avond van de diefstal van een 28-jarige straatgenoot had gekocht. Deze man, een bekende veelpleger, bekende uiteindelijk de diefstal. De verdachte biechtte in een adem door ook de diefstal van velgen in Hardenberg op en van kentekenplaten in Nieuw- Amsterdam. Ook had hij een keer getankt zonder te betalen in Hoogeveen. De kentekenplaten werden gebruikt tijdens de criminele aktiviteiten van de verdachte. De man gebruikte de opbrengst van de diefstallen om in zijn levensonderhoud en drugsverslaving te voorzien. Omdat hij veelpleger is, zit de man nog altijd in voorlopige hechtenis. Donderdag beslist de raadkamer van de Asser rechtbank over verdere verlenging ervan.
Provincie:
Tag(s):