donderdag, 17. juli 2008 - 17:49

Venlo gaat foutparkeerders Trade Port aanpakken

Venlo

De gemeente Venlo en de politie gaan gezamenlijk foutparkeerders op het industrieterrein Venlo Trade Port aanpakken om verkeersonveilige situaties te voorkomen. Vanaf vandaag vindt er structurele controle plaats op alle parkeerovertredingen van zowel vrachtwagens als personenauto’s.

Op 12 augustus 1996 heeft het college van B&W een parkeerverbodszone ingesteld op Venlo Trade Port voor voertuigen langer dan zes meter en/of hoger dan 2,4 meter, behalve van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. De Eindhovenseweg is een aantal jaren de uitzondering op deze regel geweest. Sinds 20 september 2000 is het echter ook verboden om daar te parkeren. De Truckstop op het industrieterrein Trade Port West is de aangewezen parkeermogelijkheid voor vrachtwagens. Daarnaast is de gemeente bezig met de herinrichting van het grensemplacement aan de A67, hier komt een grote beveiligde parkeerplaats.

In de praktijk blijkt dat veel chauffeurs dit parkeerverbod negeren, wat verkeersgevaarlijke situaties oplevert. Daarnaast staan ook personenauto’s regelmatig verkeerd geparkeerd. Daarom vindt er vanaf 17 juli structureel controle plaats op Venlo Trade Port. Fout geparkeerde vrachtwagens en personenauto’s krijgen een proces verbaal, daarnaast is het mogelijk dat gevaarlijk geparkeerde wagens worden weggesleept.
Provincie:
Tag(s):