vrijdag, 4. januari 2008 - 15:13

Venlo verkoopt recordoppervlakte aan bedrijfsterrein

Venlo

De gemeente Venlo heeft in 2007 een recordoppervlakte aan bedrijfsterrein verkocht. In totaal is ruim 30 hectare uitgegeven. Belangrijkste oorzaak is de economische groei in de regio Venlo.

De meeste bedrijfsgrond is verkocht op de nieuwe bedrijventerreinen Trade Port Oost en Trade Port Noord, maar ook kleinere bedrijfslocaties deden het goed. Zo verkocht het kantoren- en bedrijvenpark Noorderpoort (bij de Kamer van Koophandel) 3.680 vierkante meter bouwgrond, terwijl er al een optie ligt op nog eens 6.740 m2. Op het kleinschalige bedrijventerrein Ubroek werden door de gemeente 6 kavels uitgegeven, samen goed voor ruim één hectare. In totaal beschikt de gemeente Venlo nu over 1.392 hectare bedrijfsterrein. Verreweg het meeste daarvan is geconcentreerd langs de Maas en de snelwegen A67/A73 (de Trade Ports en ZON Freshpark).

“De economie draait op volle toeren en de regionale Venlose economie profiteert daar volop van mee�, zegt Mark Verheijen, wethouder Financiën & Economie. “Ook over het komende jaar ben ik optimistisch.� Eerder dit jaar werd Venlo voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland.

Venlo is druk bezig met de ontwikkeling van 285 hectare op Trade Port Noord, terwijl ook het Floriade-terrein na de wereldtuinbouwtentoonstelling van 2012 een duurzame bestemming krijgt als bedrijfsterrein (Greenpark Venlo). Om aan de vraag naar bedrijfsterrein te kunnen blijven voldoen, is het volgens Verheijen noodzakelijk dat Venlo ook blijft investeren in de revitalisering van bestaande bedrijfsterreinen.
Provincie:
Tag(s):