donderdag, 21. februari 2008 - 19:48

Venlo zet 'lokfietsen' in tegen fietsendiefstal

Venlo

De politie in Venlo gaat lokfietsen inzetten om het aantal fietsendiefstallen terug te dringen. De inzet van lokfietsen door de politie is uniek voor de provincie Limburg en zal bij succes in het hele district Venlo worden uitgerold.

De politie plaatst de onafgesloten lokfiets op zogenaamde 'hotspots'. Als de politie ziet dat iemand de lokfiets wegneemt, wordt de verdachte een stukje achtervolgd en vervolgens aangehouden. Bij de politie wordt per jaar ongeveer 1000 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal in de gemeente Venlo. Het aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger. Uit cijfers van verzekeringsmaatschappij Unigarant blijkt dat slechts ongeveer 15% van de gedupeerden aangifte doet. Meerdere politieregio’s in Nederland zetten op dit moment met succes lokfietsen in om de diefstallen van fietsen terug te dringen. Er zijn al diverse uitspraken van rechters die deze werkwijze goedkeuren.

Een klein uur na de start van het project op woensdagmiddag, werd een 57-jarige man uit Belfeld aangehouden. De politie had gezien dat de man de lokfiets wegnam bij de fietsenstalling op het Stationsplein. Hij werd door het biketeam van de politie gevolgd waarna hij werd aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):