woensdag, 10. september 2008 - 13:51

Venlose voetbalclubs zetten scheidsrechters in het zonnetje

Venlo

Binnen het project “Waarde(n)volle clubs Venlo� is onlangs het idee ontstaan om alle scheidsrechters die in een bepaald weekend een voetbalwedstrijd fluiten, in het zonnetje te zetten. Het idee is breed omarmd door de Venlose voetbalverenigingen, en op zaterdag 13 en zondag 14 september is in Venlo het eerste ‘Weekend van de scheidsrechter’.

Alle amateur voetbalverenigingen in Venlo die het predicaat ‘Waarde(n)volle club’ hebben, hebben een vertrouwenspersoon. Vanuit deze vertrouwenspersonen is het idee ontstaan om in een bepaald weekend alle scheidsrechters die dat weekend een voetbalwedstrijd fluiten, eens in het zonnetje te zetten. Het is de bedoeling dat de aanvoerders van de thuisspelende ploegen vóór aanvang van de wedstrijd de scheidsrechter, onder applaus van spelers en publiek een bos bloemen aanbieden.

De Venlose wethouder Ramon Testroote luidt op vrijdagavond 12 september het ‘Weekend voor de scheidsrechter’ in: die avond overhandigt hij samen met een vertrouwenspersoon van een waarde(n)volle club, direct voorafgaand aan de wedstrijd VVV-Den Bosch, op de middenstip het eerste bloemetje aan de scheidsrechter van die wedstrijd. Testroote is verheugd dat ook een professionele club als VVV-Venlo haar medewerking verleent aan het initiatief.

Volgens de wethouder hoeft het niet bij voetbal te blijven: “Dit is een initiatief vanuit het project “Waarde(n)volle clubs Venlo�, maar er werken scheidsrechters bij álle competitiesporten. Ik zou het mooi vinden wanneer het ‘Weekend voor de scheidsrechter’ een begrip wordt in de volledige Venlose sportwereld, en ver daarbuiten.�
Provincie:
Tag(s):