maandag, 7. januari 2008 - 12:15

Venray beraadt zich op positie na terugtrekken Van der Looy

Weert

De gemeente Venray wil zich de komende dagen beraden op haar positie en op de toekomst van het bedrijvenpark Sciencelink. Dit laat de gemeente weten in een reactie op het besluit van projectontwikkelaar Van der Looy uit Weert om zich terug te trekken uit ScienceLink.

De projectontwikkelaar uit Weert maakte op haar website bekend zich terug te trekken uit ScienceLink, omdat de kritiek van bepaalde groeperingen dreigende en onacceptabele vormen begint aan te nemen.

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) juicht het besluit van het projectbureau toe. De actiegroep laat al weten dat een nieuwe projectontwikkelaar niet met rust gelaten zal worden. Een nieuwe projectbureau kan ADC, ‘niet 1 keer, maar keer op keer voor haar deur verwachten’, zo meldt de organisatie op haar website.

De gemeente Venray is door dit bericht overvallen en vindt het zorgelijk dat een samenwerkingspartner zich terugtrekt naar aanleiding van acties van dierenactivisten.

De gemeente Venray is initiatiefnemer geweest bij het oprichten van het bedrijvenpark Sciencelink langs de A73. Het is de bedoeling om binnen dit park bedrijven bij elkaar te brengen die laboratoriumonderzoeken verrichten op hoogwaardige technologische basis, waaronder een proefdierlaboratorium.

ADC heeft verder aangekondigd weer te gaan demonstreren bij Harlan in Horst. Deze dierproeffokkerij zou de dieren leveren voor het proefdierlaboratorium van het ScienceLinkpark. Op 18 januari staat er een demonstratie gepland, aldus ADC.
Provincie:
Tag(s):