dinsdag, 1. juli 2008 - 19:05

Veolia ontvangt ISO-certificaat vanwege hoge punctualiteit

Venlo

Veolia Transport Limburg heeft dinsdag in Venlo voor haar trein- en busbedrijf het ISO 9001:2000 certificaat ontvangen. Veolia is hiermee het eerste Nederlandse spoorbedrijf dat een ISO-certificaat behaalt. Met de ontvangst van deze certificaten toont Veolia aan de beloftes die zij aan haar klanten doet waar te kunnen maken. De officiële uitreiking van de certificaten vond plaats in Venlo, waar tevens de eerste nieuwe elektrische trein voor de Heuvellandlijn gepresenteerd werd.

Het behalen van de ISO certificaten geeft aan dat Veolia Transport Limburg
zodanig is georganiseerd dat zij de belofte die zij aan haar klanten doet waar kan maken, zowel wat betreft de kwaliteit als wat betreft de kwantiteit. Een voorbeeld hiervan is de verbeterde punctualiteit van de treinen op de Maaslijn. Deze treinen rijden met een punctualiteit van ruim 90%, ondanks dat het hier gaat om een enkelsporig traject, waarop tussen Venray en Nijmegen tijdens de spits bovendien twee keer zoveel treinen rijden als vroeger. Veolia overtreft hiermee NS, die eerder op dit traject reed.

Tevens presenteerde Veolia Transport Limburg de eerste nieuwe elektrische
trein voor de Heuvellandlijn. In totaal arriveren de komende maanden 8 nieuwe treinen ter vervanging van het oude materieel. De treinen zijn afkomstig van het Zwitserse bedrijf Stadler en voldoen aan de strenge Europese
veiligheidseisen. Ze zijn vrijwel volledig van aluminium, daardoor veel lichter en
zuiniger met energie en dus beter voor het milieu. Bovendien zijn de treinen stil, en zien ze er modern uit.

Met de komst van de nieuwe treinen op de Heuvellandlijn verwacht Veolia in navolging van de Maaslijn, een forse kwaliteitsverbetering te realiseren, zoals verbeterd comfort, instapgemak en sociale veiligheid. Bovendien bereiken de treinen een hogere snelheid, waardoor een nog betrouwbaardere dienstregeling geboden kan worden.
Provincie:
Tag(s):