zaterdag, 20. september 2008 - 22:20

Veolia verbetert aansluitingen in Roermond en Nijmegen

Roermond

Met ingang van 14 december verbetert Veolia de treinaansluitingen in Roermond vanuit de Maaslijn in de richting Weert, Eindhoven en terug. In Nijmegen worden de aansluitingen op de Intercity naar Arnhem, Utrecht en Amsterdam verbeterd. Dit heeft de vervoersorganisatie bekend gemaakt.

In de nieuwe treindienstregeling wordt de overstaptijd in Roermond van de Veolia-trein naar de Intercity naar Weert en Eindhoven twee minuten. De overstaptijd “terug�, van de Intercity naar de Veolia trein, wordt vier minuten. Daardoor wordt tegemoet gekomen aan de wensen van veel treinpassagiers uit Reuver, Swalmen en Tegelen. Een verdere verruiming van de overstaptijden zou de overstapmogelijkheid minder kwetsbaar maken, maar dat is op dit moment technisch niet mogelijk.

De laatste jaren vertrok de NS-Intercity vanuit Roermond volgens de dienstregeling op het moment dat de Veolia-trein uit de richting Venlo aankwam. Ook in de andere richting was de aansluiting heel kwetsbaar. Dat heeft altijd tot veel klachten geleid. Van de overstapmogelijkheid willen enkele honderden passagiers per dag gebruik maken.

Ook in Nijmegen worden de aansluitingen verbeterd. De veelgebruikte overstap tussen de Maaslijn en de Intercity naar en uit Amsterdam wordt 1 tot 2 minuten ruimer. Van deze overstap maken dagelijks meer dan duizend mensen gebruik.

De verbeteringen in de dienstregeling die op 14 december ingaat zijn in nauwe samenwerking tussen Veolia Transport Limburg, NS en Prorail tot stand gekomen.

Veolia rijdt sinds december 2007 met nieuwe treinen op de Maaslijn. Sindsdien scoort Veolia hoog in de zogenaamde punctualiteitstatistieken. Op de gehele Maaslijn komt ruim 91% van de treinen met een maximale vertraging van 3 minuten aan op het eindstation. In Roermond is dat zelfs bijna 97%. Veolia vertrouwt er daarom op dat de aanpassingen in de dienstregeling ook in de praktijk tot een sterke verbetering zullen leiden.
Provincie:
Tag(s):