maandag, 7. april 2008 - 9:47

Verbeek maandag gepresenteerd

(Elfvoetbal) Gertjan Verbeek is officieel gepresenteerd. De 45-jarige trainer van sc Heerenveen volgt komende zomer Bert van Marwijk op, die de Rotterdamse Kuip verruilt voor het bondscoachschap bij Oranje. Verbeek tekende een contract voor drie seizoenen.

De hoofdpersoon zelf toonde zich zeer verheugd met zijn nieuwe club. "Ik ben blij dat de kogel eindelijk door de kerk is. Ik heb een goed gevoel bij Feyenoord. Ook de gesprekken met de clubleiding verliepen heel positief. Ik kan me bovendien prima vinden in het bestaande beleidsplan. Ik heb er heel veel zin in."

Algemeen directeur Eric Gudde verklaarde dat Verbeek de absolute nummer één op het verlanglijstje van Feyenoord was. "Hij voldoet precies aan onze profielschets. Wij denken dat Gertjan perfect bij deze club past. Dat gevoel is alleen maar toegenomen na de gesprekken die we met hem hebben gehad."

Verbeek startte zijn trainersloopbaan in 1994 bij sc Heerenveen als assistent van Foppe de Haan. In 2001 werd hij hoofdcoach bij Heracles Almelo. Na drie seizoenen keerde hij terug naar Friesland, om De Haan op te volgen. Dit seizoen presteert de oefenmeester boven verwachting. Met zeer aantrekkelijk voetbal, is Heerenveen nog altijd in de race voor een plek bij de eerste vijf. Desondanks kreeg Verbeek in een eerder stadium te horen dat de clubleiding zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Jan de Jonge (een persoonlijke vriend van Verbeek) van De Graafschap zou kandidaat zijn om assistent te worden, maar hij ontkende dat gisteren in het RTL-programma Voetbal Insite. Hendrie Krüzen, nu nog assistent bij Heracles Almelo, lijkt een belangrijkere kandidaat. Een andere assistent moet komen uit de geledingen van Feyenoord. Daarvoor worden Metgod en Van Gastel genoemd. Ook de naam van Paul Bosvelt circuleert.
Categorie:
Tag(s):