maandag, 28. januari 2008 - 21:09

Verbouwing Compagnieshuis klaar

Hoogeveen

Een moderne Gemeentewinkel, een licht en kleurrijk gebouw, een aangenaam werkklimaat; het Compagnieshuis is in de afgelopen maanden aanzienlijk verbouwd. Vanaf 5 februari 2008 kunnen inwoners van de gemeente voor een rijbewijs, geboorteaangifte of vergunning in het Compagnieshuis terecht.

Daarmee gaat een langgekoesterde wens van het gemeentebestuur in vervulling: verbetering van de dienstverlening aan de bevolking door de meest gevraagde ‘producten’ van de gemeente op één locatie aan te bieden.

De afdeling Ruimte en de afdeling Veiligheid, waaronder de gemeentelijke opsporingsambtenaren en handhavers, gaan vanuit het Raadhuis over naar het Compagnieshuis. De afdeling Mens en Werk verhuist ook definitief naar het Compagnieshuis. Deze afdeling was tijdelijk in het voormalige pand van Super de Boer aan de Donau ondergebracht. De verhuizing van afdelingen vanaf de locatie aan de Vos van Steenwijklaan naar het Compagnieshuis volgt in de loop van 2008.

De verbouwing aan het Compagnieshuis heeft een half jaar geduurd. De verouderde verwarmingsinstallatie functioneerde niet meer goed en niet energie-efficiënt. De nu aangebrachte energiezuinige installaties zullen een verbetering van de werkomstandigheden opleveren en minder milieubelastend zijn. Zo wordt er meer warmte teruggewonnen, wordt warmte of koeling beter verdeeld en is er een betere afstemming op de buitentemperatuur. Door de verlichting afhankelijk te maken van de werkelijke aanwezigheid van mensen in een ruimte, moet het energieverbruik verminderen.
Provincie:
Tag(s):