woensdag, 8. oktober 2008 - 19:32

Verburg geeft 10.000 euro aan groenste speelplek

Amsterdam

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft 10.000 euro uitgeloofd voor het ontwerp voor de groenste speelplek. Dat is bekend gemaakt op de jaarlijkse Entente Florale, een groene competitie voor gemeenten om de titels Groenste Stad en Groenste Dorp van Nederland. Gemeenten, (landschaps)architecten en andere ontwerpers worden uitgedaagd om komend jaar een creatief ontwerp te maken. Op de Entente Florale van 2009 zal de minister het winnende ontwerp bekend maken en reikt ze de geldprijs uit.

Groene speelplekken in of vlakbij de woonwijken zijn essentieel voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht.

Een ontwerp moet voldoen aan criteria. Centraal staat natuurlijk het spelende kind en de groene omgeving. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol voor zowel het ontwerp als de uitwerking daarvan. De prijsvraag staat open voor groenvoorzieningsdiensten van gemeenten, architectenbureaus, ontwerpbureaus, groenvoorzieners en kwekerijen met een eigen ontwerper. Het ontwerp moet voorzien in een uitvoering vóór eind 2010.
Categorie:
Tag(s):