dinsdag, 29. januari 2008 - 19:56

Verdacht pakket onder auto geen explosief

Amersfoort

Op dinsdagavond werd een verdacht object aangetroffen onder een auto. Omstreeks 17.00 uur haalde een 58-jarige man uit Amersfoort zijn auto op bij een garage in Amersfoort. De auto was gebracht voor een algemene controle. Monteurs hadden die dag een verdacht pakket aangetroffen onder de auto.

Toen de man gistermiddag bij zijn auto kwam werd dit aan hem gemeld De man vond dit ook vreemd en besloot op weg naar huis nog even langs het politiebureau te rijden. De man parkeerde omstreeks 17.30 uur zijn auto voor het politiebureau en agenten namen poolshoogte. Gezien het uiterlijk en de plaats van het pakket werd de melding serieus genomen en de EOC werd gewaarschuwd. Intussen werd de omgeving van het politiebureau afgezet en werd de van Asch van Wijkckstraat afgesloten voor alle verkeer.

Na onderzoek van de EOC kon omstreeks 20.30 uur het sein veilig worden gegeven. Het bleek hier niet om een explosief te gaan maar wel om een voorwerp wat er bewust onder was geplaatst. De politie onderzoekt het voorwerp en heeft de eigenaar van de auto gehoord.
Provincie:
Tag(s):