vrijdag, 11. januari 2008 - 17:33

Verdacht pakketje

Enschede

Donderdagavond 10 januari werd om ongeveer 22.00 uur bij de politie gemeld dat voor de ingang van een van de flats aan Het Leunenberg in Enschede een verdacht pakketje lag. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Ook politiemensen die ter plaatse gingen besloten, na een eerste controle, dat een explosieven verkenner van de politie Twente de zaak moest komen bekijken. Nadat ook deze het pakketje had bekeken werd besloten om het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ter plaatse te laten komen voor nader onderzoek.

In afwachting van de komst van het EOC werden een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Bewoners van de beide eerste woonlagen van de flat werd gesommeerd binnen te blijven en de directe omgeving van de hoofdingang van de flat, waar het pakketje lag, werd ruim afgezet.

Ook werd Het Leunenberg voor alle verkeer afgesloten. In verband met dezelfde veiligheid stonden in afwachting van het EOC, ook een tankspuitauto van de brandweer en een ambulance ter plaatse paraat.

Rond 00.30 uur was een eenheid van het EOC ter plaatse en na het aantrekken van beschermende kleding werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat in het pakketje geen explosieven aanwezig waren. Het pakje werd gedemonteerd en overgedragen aan de technische recherche van de politie Twente voor verder onderzoek.

Tegen 01.25 uur konden alle getroffen veiligheidsmaatregelen worden opgeheven. In het belang van het onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan over het aangetroffen pakketje en zijn inhoud. De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk voor 22.00 uur iets verdachts is opgevallen bij de hoofdingang van het betreffende flat.
Provincie:
Tag(s):