maandag, 24. maart 2008 - 19:05

Verdacht van mishandeling met kettingslot

Wageningen

De politie van Wageningen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De Wageninger zou bij een ruzie een zeventienjarige stadsgenoot op de Generaal Foulkesweg hebben geslagen met een kettingslot.

Het slachtoffer had daarbij verwondingen opgelopen. Volgens zijn verklaring was de jongen zonder aanleiding door de Wageninger op straat van achter geslagen. Toen er vanuit de buurt de politie gewaarschuwd was, werd het slachtoffer niet direct aangetroffen. Wel zagen agenten de 24-jarige Wageninger lopen. Die verklaarde dat hij net iemand bedreigd had met een kettingslot dat hij in zijn scooter had liggen.

Nadat er met het inmiddels aangetroffen slachtoffer was gesproken werd de Wageninger aangehouden. Bij nader onderzoek kon echter niet worden vastgesteld dat de Wageninger daadwerkelijk met het slot had geslagen. Wel gaf hij toe dat er een vechtpartij was ontstaan met het slachtoffer waarbij over en weer geslagen was.

De aanleiding tot de vechtpartij zou volgens de Wageninger te maken hebben met het feit dat hij opmerkingen zou hebben gemaakt toen het slachtoffer op straat fietsen aan het slopen zou zijn geweest. Volgens het slachtoffer zou juist de Wageninger tegen fietsen hebben staan trappen. De Wageninger is na verhoor vrij gelaten.
Provincie:
Tag(s):