donderdag, 3. januari 2008 - 13:37

Verdachte bekent zes diefstallen en inbraken

Veenwouden

De politie heeft met de aanhouding van een 27-jarige man uit Grou inmiddels zes diefstallen in noordoost Fryslân opgelost. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek. Op maandag 17 december werd de verdachte op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een bedrijfspand in Veenwouden.

Bij de aanhouding werd tevens het voertuig van de verdachte in beslag genomen. Daarin lagen diverse goederen, waaronder navigatiesystemen, een laptop en veel gereedschap. Deze goederen bleken veelal van diefstal afkomstig te zijn, voornamelijk weggenomen bij bedrijfsinbraken en inbraken in boten. Bij onderzoek in de woning van de verdachte werden ook veel goederen aangetroffen, die aantoonbaar van diefstal afkomstig waren.

De verdachte heeft inmiddels zes diefstallen in Veenwouden, Dokkum, Wergea, Noardburgum, Akkrum bekend. De politie verwacht dat het om veel meer zaken gaat. Ook worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. De verdachte is afgelopen zomer ook aangehouden geweest op verdenking van inbraken en diefstal van boten en zat nog in zijn proeftijd. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft de verdachte in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):