vrijdag, 20. juni 2008 - 9:00

Verdachte brandstichting parkeergarage weer op vrije voeten

Enschede

De 24-jarige Enschedeër die was aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij brandstichting van een groot aantal auto’s is donderdagmiddag 19 juni weer in vrijheid gesteld. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Donderdagmorgen 19 juni zijn er bij een garagebedrijf aan de Parkweg in Enschede een groot aantal auto’s uitgebrand dan wel beschadigd geraakt. Vlak na het uitbreken van de brand werd een 24-jarige Enschedeër aangehouden waarvan het vermoeden bestond dat hij mogelijk bij een eventuele brandstichting betrokken was geweest.

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek kon worden vastgesteld dat de 24-jarige niet bij de brandstichting betrokken is geweest. Hij is na verhoor, in de loop van donderdagmiddag de 19e juni weer in vrijheid gesteld.

Onderzoek door de Technische Recherche van de politie Twente leverde ook geen resultaat op, althans brandstichting is niet aantoonbaar maar wordt nog steeds niet uitgesloten. Het onderzoek door de politie wordt voortgezet.

8 auto’s uitgebrand
Bij het garagebedrijf in Enschede zijn in de nacht van 18 op 19 juni in totaal acht auto’s geheel en vijf gedeeltelijk uitgebrand. Meerdere andere auto’s kregen roetschade. Donderdagmorgen 19 juni om ongeveer 01.30 uur werd een brandje gemeld aan de Parkweg in Enschede. In eerste instantie werd gemeld dat het vermoedelijk om een afvalbrandje zou gaan.

Toen brandweer en politie ter plaatse kwamen bleek dat achter het afgesloten hek van een garagebedrijf aan de Parkweg een aantal auto’s in brand stonden.
Al vrij snel had de brandweer de brand onder controle, maar toen bleek dat er in totaal 8 auto’s geheel waren uitgebrand, vijf behoorlijk waren beschadigd en een nog onbekend aantal andere auto’s roetschade hadden opgelopen.

Toen de brandweer aanrijdend was werd door brandweermensen gezien dat een jongen met een opvallend geel shirt, hard wegrende uit de omgeving van de Parkweg. Dit werd direct doorgegeven en door politiemensen werd om ongeveer 02.00 uur een jongen, gekleed in een dergelijk opvallend shirt, aangetroffen op de 2e Emmastraat in Enschede. Hij werd aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten.
Provincie:
Tag(s):