donderdag, 3. april 2008 - 16:59

Verdachte brandstichtingen in 't Zandt langer in detentie

Johnny B. die wordt verdacht van een reeks brandstichtingen in het Groningse ’t Zandt blijft langer vast zitten. Dit heeft de rechtbank van Groningen donderdag tijdens een pro forma zitting bepaald.
Ondanks dat er aan het dossier geen nieuwe stukken zijn toegevoegd, blijft de 21-jarige B. voor nog eens drie maanden in hechtenis.

De verdediging van B. voerde aan dat het voor de rechtbank en de verdediging moeilijk is om te toetsen of de verdacht nog terecht in hechtenis is als het dossier niet ‘up to date’ is. De raadsman van B. vroeg daarom ook om vrijlating van B. in afwachting van het definitieve proces.

Het Openbaar Ministerie is van oordeel voldoende bewijs te hebben om B. langer vast te houden. Zo zijn zaken van in ieder geval twee brandstichting direct aan B. te verbinden. Dit zijn o.a. voetsporen en een stuk papier wat gebruikt is bij een brandstichting. Dit zelfde soort papier zou zijn aangetroffen in de auto van B. Het overige technische bewijs ligt nog bij het Nederlands Forensisch Instituut en zal eind deze maand aan het dossier worden toegevoegd volgens het OM.

De rechtbank verwierp het verzoek om vrijlating van B. omdat de brandstichtingen voor onrust heeft gezorgd in het dorp. Bij vrijlating zou mogelijk die onrust kunnen terugkeren. Teven acht de rechtbank de kan op recidieven aanwezig. Dit omdat B. al eens is veroordeeld voor brandstichting.Kijk ook eens in het dossier 't Zandt
Provincie:
Tag(s):