vrijdag, 1. augustus 2008 - 11:50

Verdachte dierenmishandeling aangehouden

Utrecht

Op zaterdagavond 26 juli overleed een hond, vermoedelijk als gevolg van dierenmishandeling. De verdachte is aan het begin van de nacht van donderdag 31 juli op vrijdag 1 augustus aangehouden.

Op zaterdagavond kreeg de politie de melding van dierenmishandeling. Op de Agnietenstraat verklaarden getuigen dat een fietser een hond aan een touw achter zich aan trok, net zo lang tot de hond er bij neerviel. Dat gebeurde uiteindelijk op de Agnietenstraat, waarna de fietser de hond achterliet en er op zijn fiets vandoor ging. De dierenambulance kwam ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten, de hond overleed ter plaatse.

De hondenbrigade van de politie stelde een onderzoek in naar de vermoedelijke dierenmishandeling. De hond bleek de afgelopen tijd meerdere malen van verzorger te zijn gewisseld. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar een 29-jarige man uit Utrecht. Hij is aan het begin van de nacht van donderdag 31 juli op vrijdag 1 augustus in zijn woning in de wijk Overvecht aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is daar voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):