woensdag, 24. september 2008 - 16:42

Verdachte dodelijke schietpartij Hoogeveen bekend

Hoogeveen

De politie verwacht het onderzoek naar het neerschieten van een 35 jarige inwoner van Hoogeveen binnenkort af te sluiten. De verdachte heeft bekend geschoten te hebben en het wapen is gevonden.

In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 september werd op de kruising van de Boekweitlaan met de Muurbloemstraat in Hoogeveen een 35 jarige man uit die plaats neergeschoten, die kort daarna overleed. Nog dezelfde vrijdagmorgen hield een arrestatieteam van de politie in een woning in Vroomshoop een 34 jarige inwoner van Hoogeven aan als verdachte.

Bij de aanhouding van de hoofdverdachte nam de politie een vuurwapen in beslag. Uit forensisch onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer met dit wapen is neergeschoten. I.v.m. mogelijk door de verdachte weggegooide voorwerpen of een wapen is op zaterdag 6 september door duikers van de politie gezocht in een vijver aan de Boekweitlaan. Dit heeft niets bijzonders opgeleverd.

De verdachte is na zijn aanhouding meerdere keren verhoord en heeft bekend geschoten te hebben. Het slachtoffer en de verdachten kenden elkaar goed. Het motief van de verdachte moet worden gezocht in zijn frustraties naar aanleiding van een verbroken relatie. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat andere personen betrokken zijn geweest bij het neerschieten van het slachtoffer.

Op 8 september heeft de Rechter Commissaris de bewaring van de verdachte bevolen. Vervolgens heeft de Raadkamer op donderdag 17 september zijn gevangenhouding bevolen voor een termijn van 90 dagen. Het Openbaar Ministerie gaat de verdachte vervolgen voor moord dan wel doodslag.

Bij de aanhouding van de verdachte in de woning in Vroomshoop is ook de 47 jarige bewoner aangehouden. Hij is na verhoord te zijn nog dezelfde dag weer in vrijheid gesteld. Hij wordt verdacht van het bewust schuilhouden van iemand waarvan hij wist dat deze een misdrijf heeft gepleegd.
Provincie:
Tag(s):