woensdag, 24. december 2008 - 13:20

Verdachte granaat-incident deels vrijgesproken

Arnhem

De rechtbank Arnhem heeft een 38-jarige man veroordeeld voor bedreigingen, poging tot afpersing en mishandeling tot een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Van het gooien van een granaat wordt verdachte vrijgesproken. Dit heeft de rechtbank woensdag 24 december bekendgemaakt.

Op 14 februari 2008 is voor een woning in Kerkdriel een granaat gegooid. De ontploffing heeft materiële schade aan onder andere het huis veroorzaakt. De verdachte bleek een aantal bedreigingen, voornamelijk per sms, aan de bewoner van dat huis te hebben gericht. Verdachte wilde geld zien van deze bewoner.

De rechtbank acht bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan bedreigingen en poging tot afpersing. Hoewel er verklaringen tegen verdachte zijn, is geen direct bewijs tegen verdachte gevonden dat hij de granaat heeft gegooid of ter plaatse is geweest.

Er zijn getuigen die zeggen dat verdachte die avond niet van huis is geweest. Uit de analyse door de politie van de sms-jes blijkt bovendien dat mogelijk niet alleen verdachte maar ook een ander de bewoner bedreigd heeft.
Provincie:
Tag(s):