woensdag, 13. februari 2008 - 11:38

Verdachte in Bavelse berg zaak vrijgelaten

Breda

Het Openbaar Ministerie Breda heeft de 70-jarige verdachte in de zaak Bavelse berg woensdag in vrijheid gesteld. Er zijn geen onderzoeksgronden meer om de man nog langer in voorlopige hechtenis te laten zitten. Het OM Breda benadrukt dat de man, ondanks zijn vrijlating, nog steeds verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 39-jarige vrouw.

Uit het zeer uitgebreide politieonderzoek is gebleken dat de Bredanaar op de bewuste donderdagmiddag 22 november aanwezig was op het jachtterrein aan de Dorstseweg. Na eerdere ontkenningen heeft hij verklaard dat hij daar gejaagd heeft en een schot heeft gelost. Naar eigen zeggen zou hij het slachtoffer daarbij niet hebben gezien.

Het OM beraadt zich op het feit in hoeverre er sprake is van verwijtbare betrokkenheid bij de dood van de Bredase vrouw en wat de Bredanaar ten laste kan worden gelegd. Op het bewuste terrein is vorige week donderdag onder leiding van de officier van justitie een grootscheepse reconstructie gehouden. Daarbij hebben rechercheurs diverse feiten en omstandigheden uit het onderzoek zeer uitvoerig gecheckt. De verdachte was hierbij aanwezig.

De 39-jarige Joska Gosens uit Breda liet op donderdagmiddag 22 november 2007 op een terrein nabij de Bavelse Berg haar honden uit. Plots hoorde ze een schot en voelde zij dat ze geraakt was. Via haar mobiele telefoon kon de vrouw het alarmnummer 112 bellen. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze enkele dagen later.
Provincie:
Tag(s):