woensdag, 30. april 2008 - 13:50

Verdachte in zaak Igli op vrije voeten

Leeuwarden

De 42-jarige man die sinds 11 februari 2008 in voorarrest zat op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 41-jarige Tevfik Igli uit Leeuwarden, komt op 1 mei weer vrij. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de man heeft tot nu toe onvoldoende bewijsmateriaal opgeleverd die een verlenging van de voorlopige hechtenis rechtvaardigen; naast een verdenking dient er namelijk sprake te zijn van zogenoemde ‘ernstige bezwaren’ tegen verdachte.

De officier van justitie besloot op grond van het ontbreken van de ernstige bezwaren geen verlenging te vorderen bij de rechtbank. Dit heeft tot gevolg dat de geldigheidsduur van het bevel gevangenhouding op 1 mei van rechtswege verstrijkt, waardoor de verdachte direct op vrije voeten komt. De man blijft echter wel verdachte in de zaak.

Het technisch sporenonderzoek dat op enkele kledingstukken van verdachte was uitgevoerd leverde geen resultaten op.
De kleding werd op 10 april bij een tweede doorzoeking in de woning en een broodjeshuis van de verdachte in beslag genomen.

Uit verklaringen van getuigen kwam naar voren dat een 39-jarige man uit Leeuwarden in de nacht van 10 op 11 februari met beide mannen contact zou hebben gehad en dat hij meer af zou weten van wapenbezit van verdachte. Op grond van deze verklaringen werd de man - die zowel het slachtoffer als de 42-jarige verdachte kende en aanvankelijk in een eerder stadium als getuige was gehoord - op maandag 21 april aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf. Uitvoerig verhoor en een doorzoeking in zijn woning leverden echter onvoldoende feiten en omstandigheden op om hem langer als verdachte aan te kunnen merken. De man is daarom op zaterdag 26 april door de officier van justitie heengezonden. Hij is geen verdachte meer in de zaak.

Het rechercheteam werkt nog steeds op volle sterkte (38 man) aan de zaak. Op 11 april besloot het OM een beloning van € 15.000,= uit te loven voor de tip die klaarheid in de zaak brengt. Dit besluit blijft gehandhaafd.
Provincie:
Tag(s):