woensdag, 2. juli 2008 - 10:10

Verdachte koffers bij Sociale Dienst en stadskantoor

Dordrecht

Bij het Stadskantoor en bij de Sociale Dienst van de gemeente Dordrecht zijn op 1 juli rond 11.30 uur twee verdachte koffers aangetroffen. De inhoud van beide koffers bleek in beide gevallen ongevaarlijk. Bij de balie van de Sociale Dienst aan de Hellingen werd een koffer met een briefje aangetroffen en werden brandweer en politie gewaarschuwd.

De begane grond van het gebouw aan de Hellingen werd korte tijd ontruimd. Een bomspecialist van de politie heeft de koffer bekeken en uit de inspectie bleek dat de koffer geopend kon worden. De inhoud bleek ongevaarlijk.

Rond dezelfde tijd was op het Stadskantoor aan de Spuiboulevard ook een koffer gevonden met daarbij eveneens een papiertje met daarop een dreigende boodschap. Een klant had de koffer al geopend en naar het baliepersoneel gebracht. Deze koffer had eveneens een ongevaarlijke inhoud. Beide koffers en de inhoud ervan zijn in beslaggenomen.

De Unit Forensische Opsporing en de recherche van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard van de Politie Zuid-Holland-Zuid onderzoeken de zaak.
Provincie:
Tag(s):