vrijdag, 23. mei 2008 - 21:50

Verdachte moord 2003 opgepakt op luchthaven

Schiphol

Vrijdagochtend is op Schiphol een 26-jarige Bulgaar aangehouden voor betrokkenheid bij de moord cq doodslag op een man in 2003. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Arnhem.

Op 28 juni 2003 werd ‘s-nachts op de rijbaan van de rijksweg A15 bij Tiel het stoffelijk overschot aangetroffen van een 39-jarige Tielenaar. In het rechercheonderzoek dat plaatsvond werden meerdere verdachten gearresteerd. Een nu 47-jarige man uit Utrecht werd enkele weken na de moord door de politie aangehouden. Justitie veroordeelde deze verdachte voor betrokkenheid en legde een straf op van 13 jaar.

De Bulgaar is in 2003 aangehouden en verhoord in Bulgarije. Nederland heeft indertijd de strafzaak tegen de Bulgaar aan Bulgarije overgedragen, omdat de Bulgaren niet tot uitlevering wensten over te gaan. Inmiddels heeft Bulgarije - eind 2007- Nederland verzocht de strafvervolging in Nederland te doen. Bulgarije heeft toen aangegeven wel bereid te zijn tot uitlevering. De Bulgaar heeft al die tijd in Bulgarije vastgezeten - voor het grootste deel in verband met verdenking van andere strafbare feiten. Deze week vond de daadwerkelijke uitlevering van hem plaats. Op dit moment wordt de verdachte door de politie verhoord.
Provincie:
Tag(s):