vrijdag, 31. oktober 2008 - 13:31

Verdachte zet wapen tegen hoofd geboeide agent

Amsterdam

Een man die ervan verdacht wordt een bromfiets te hebben gestolen heeft donderdagmiddag 30 oktober bij een agent een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt en heeft hem vervolgens zijn dienstwapen en zijn handboeien afgenomen. Daarna deed hij de handboeien bij de agent om en ging er vervolgens vandoor. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Bij de meldkamer van de politie kwam donderdagmiddag een melding binnen over een verdachte situatie in het Erasmuspark. Een surveillanceauto met twee politiemensen ging direct naar het bewuste park. Daar troffen ze twee jongemannen aan en een scooter. Tijdens de controle bleek het om een gestolen bromfiets te gaan.

Een tweede politie-eenheid kwam ter plaatse. Op dat moment ging de 22-jarige man ervandoor. Drie politiemensen, 1 rennend en twee met de auto, gingen achter hem aan en arresteerden hem in de James Cookstraat. De achtergebleven politieman werd plotseling, door de tweede man met een vuurwapen bedreigd. Hij kreeg dit wapen tegen zijn hoofd gedrukt.

De 32-jarige verdachte pakte het vuurwapen en handboeien van de politieman af en boeide hem. Daarna ging de verdachte ervandoor. Hij ging een coffeeshop aan de Jan van Galenstraat binnen en werd korte tijd later toen hij deze weer verliet voor de deur aangehouden. Hij was op dat moment niet meer in het bezit van vuurwapens.

In de coffeeshop werden twee vuurwapens aangetroffen waaronder het dienstwapen van de geboeide politieman. Een in de coffeeshop aanwezige 20-jarige man werd eveneens aangehouden. Deze is later na verhoor heengezonden. De andere twee verdachten worden vandaag bij de officier van justitie voorgeleid. Beide verdachten hadden attributen bij zich die gebruikt kunnen worden bij overvallen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de scooter eerder die ochtend was gestolen. De eerste twee verdachten zijn bekenden van de politie. De eerst wegvluchtende verdachte stond gesignaleerd omdat hij niet was teruggekeerd van verlof uit een jeugdinrichting.

De tweede verdachte die het vuurwapen had gebruikt en had buitgemaakt bleek gesignaleerd te staan ter zake wederrechtelijke vrijheidsberoving en meerdere oplichtingen.

Rechercheurs van Bureau Districtrecherche hebben de zaak in behandeling.
Provincie:
Tag(s):