donderdag, 24. juli 2008 - 8:40

Verdachten aangehouden voor overval op verkooppunt Connexxion

Leiden

De politie Hollands Midden heeft een 21 jarige man uit Den Haag en een 21 jarige vrouw uit Rijswijk aangehouden op verdenking van een overval op het verkooppunt van het vervoersbedrijf Connexxion aan het Stationplein. Bij de overval die op 27 april 2008 plaatsvond werd geld buitgemaakt. Dit hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag donderdag bekendgemaakt.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gegaan. De politie is nog niet klaar met haar onderzoek en sluit nieuwe aanhoudingen in deze zaak niet uit.

De overval vond plaats op zondag 27 april rond 17.10 uur. Een medewerkster van het verkooppunt van het vervoersbedrijf aan het Stationsplein opende na sluitingstijd de deur voor een man die zich voordeed als een medewerker van TNT die een pakketje kwam afleveren.

De man beroofde het verkooppunt en ging er met een geldbedrag vandoor. Uit politieonderzoek is gebleken dat er meerdere personen betrokken zijn bij de overval.

In de opsporingsprogramma’s van RTV-West en AVRO’s Opsporing Verzocht werd in mei aan de zaak aandacht besteed. In die uitzendingen werd een foto van de vermoedelijke dader getoond op het moment dat hij het gebouw binnenkomt.

Dankzij tips na deze uitzendingen kwam de politie op het spoor van de verdachten. De Hagenaar werd op 17 juni aangehouden en de vrouw uit Rijswijk op 7 juli. Beide verdachten zitten voor 90 dagen in gevangenhouding.
Provincie:
Tag(s):