zaterdag, 17. mei 2008 - 20:20

Verdachten aangehouden voor plannen overval

Rotterdam

Naar aanleiding van recente overvallen in Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam-West is een opsporingsonderzoek gestart door de RRD in samenwerking met politiedistrict West en enkele bijzondere opsporingsdiensten. In het kader daarvan heeft de politie vier verdachten aangehouden.

Het onderzoek had tevens tot doel het voorkomen van verdere overvallen. Voor dat doel is een aanzienlijke politiecapaciteit op de been gebracht. Vorige week leidde het onderzoek naar een groep verdachten. Dit heeft afgelopen dinsdag 13 mei geresulteerd in de aanhouding van vier personen. Deze zaten rond kwart voor elf in een auto, die door politiemensen op de Westzeedijk werd gestopt. Bij de aanhouding bleken zij in het bezit van meerdere vuurwapens. Alle vier de personen worden ervan verdacht bezig te zijn geweest met de voorbereiding van een nieuwe overval. Naar eventuele betrokkenheid van deze verdachten bij eerdere overvallen wordt nog nader onderzoek verricht. Drie van de vier verdachten zijn op vrijdag 16 mei door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het gaat om een 18-jarige Rotterdammer, 22-jarigen uit Capelle aan den IJssel en Almere en een 58-jarige man uit Spijkenisse.

Deze actie past binnen de geïntensiveerde en gecoördineerde aanpak van overvallen in de politieregio Rotterdam-Rijnmond, waarbij, in samenwerking met de politie Zuid-Holland-Zuid en het arrondissementsparket Dordrecht in de afgelopen maanden inmiddels in totaal 87 arrestaties zijn verricht.
Provincie:
Tag(s):