woensdag, 9. juli 2008 - 10:24

Verdachten dodelijke schietpartij privéclub Hulten in Frankrijk getraceerd

Intensief onderzoek van de recherche van de politie MW-Brabant heeft geleid tot het achterhalen van vier Franse verdachten die betrokken zijn geweest bij een schiet- en vechtpartij op 4 november 2006 op de parkeerplaats van een privéclub aan de Rijksweg. Dit heeft de politie woensdag 9 juli bekendgemaakt.

Een 32-jarige Tilburger die bij het incident betrokken was, overleed een week daarna in een Tilburgs ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee andere mannen, een 35-jarige Tilburger en een 38-jarige man uit Oss, raakten gewond. Bij de vechtpartij was sprake van fysiek geweld en vuurwapengebruik.


Op zaterdag 4 november 2006 kort na 01.00 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de parkeerplaats van een privéclub aan de Rijksweg in Hulten. Enkele agenten waren in de omgeving doende met een alcoholcontrole en dus snel ter plaatse. Op dat moment waren de nog onbekende daders al ontkomen. Bij het geweldsdelict, waarbij ook geschoten was, raakten drie mannen gewond. Een van de slachtoffers overleed een week later aan zijn verwondingen

Tips
In het AVRO TV programma Opsporing Verzocht werd aandacht aan de zaak besteed. Er werden beelden van de daders getoond. De uitzending leverde enkele relevante tips op waarmee verder kon worden gerechercheerd.

Spoor leidt naar Frankrijk
Het rechercheonderzoek leidde tot aanwijzingen dat de verdachten afkomstig waren uit Frankrijk. In nauwe samenwerking met de Franse politie werden de vier verdachten opgespoord.

Het gaat om mannen van 29, 29, 30 en 31 jaar. Zij hebben betrokkenheid bekend bij de schiet- en vechtpartij in Nederland. De slachtoffers en nabestaanden zijn inmiddels over de aanhoudingen geïnformeerd.

De Officier van justitie in Nederland overlegt nog met zijn Franse collega's over de verdere procedure en over de vraag of de verdachten in Nederland of in Frankrijk worden vervolgd.
Provincie:
Tag(s):