zondag, 19. oktober 2008 - 12:44

Verdachten gewapende overval aangehouden

Ede

Politieagenten in Ede hebben zondagochtend 19 oktober rond 00.30 uur een 15- en een 16-jarige verdachte uit Ede aangehouden, omdat zij worden verdacht van een gewapende overval. Dit heeft de politie zondag 19 oktober bekendgemaakt.

De agenten zagen de twee de Keesomstraat over rennen. De twee holden richting de flats aan de Nieuwe Maanderbuurtweg en verdwenen in de struiken. Dit was reden voor de agenten hen te controleren.

Op de Van der Hagenstraat kon een 15-jarige verdachte worden aangehouden. Hij liet daarbij een mes vallen, dat in beslag genomen is. De tweede verdachte wist te ontkomen.

De aangehouden verdachte zei de jas van zijn vriend te dragen. Daarin werd een identiteitskaart gevonden, die – zo blijkt uit politieonderzoek – toebehoort aan de andere verdachte. Deze werd daarop even later in zijn woning door de agenten herkend en ook aangehouden.

Tegelijkertijd werd bij de politie melding gemaakt van een gewapende overval op twee 15-jarige meisjes uit Ede en Bennekom. De twee hebben daarvan aangifte gedaan. Zij zouden kort daarvoor op het fietspad aan de Keesomstraat nabij de Peppelensteeg overvallen zijn.

Onder bedreiging van een mes moesten zij hun persoonlijke bezittingen afgeven. Een door de slachtoffers omschreven masker is bij één van de aangehouden verdachten terug gevonden. Verder maakte één van de aangeefsters melding van het feit dat zij de twee verdachten kort daarop over de Keesomstraat zag rennen.

Dit is dezelfde plek als waar de Edese agenten de verdachten in de struiken zagen verdwijnen. De verdachten zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.
Provincie:
Tag(s):