vrijdag, 24. oktober 2008 - 14:10

Verdachten mensenhandel aangehouden

Rotterdam

Naar nu bekend is gemaakt zijn dinsdag 21 oktober drie verdachten in hun woning aangehouden door de eenheid Migratie Criminaliteit van de politie Rotterdam-Rijnmond. Ze worden verdacht van mensenhandel. Het gaat om een 30-jarige man uit Nieuw Vennep, een 49-jarige vrouw en een 41-jarige man beiden uit Zelhem. Dit heeft de politie vrijdag 24 oktober bekendgemaakt.

Prostitutie in hotels
De twee mannen en de vrouw worden verdacht van het opzetten en exploiteren van een prostitutienetwerk, waarbij vrouwen vanuit met name Tsjechië naar Nederland kwamen en in hotels langs de Nederlandse snelwegen werden ondergebracht.

Via verschillende internetsites werden de diensten van deze vrouwen aangeboden. Vier van hen hebben aangifte gedaan van mensenhandel en verklaarden dat ze onder valse voorwendsels naar Nederland waren gelokt en na aankomst gedwongen in de prostitutie moesten werken.

Het politieonderzoek werd gestart nadat in februari 2008 één van de vrouwen via een raam uit een woning in het centrum van Rotterdam wist te ontsnappen en aangifte deed bij de politie. De andere drie werden bij een controle in een hotel aangetroffen.

Gelijktijdig met de aanhouding van de verdachten werden doorzoekingen gedaan in hun woningen en in een woning in Den Haag. In Den Haag werd tevens een 35-jarige man aangehouden die werd gezocht door de Franse autoriteiten omdat hij in Frankrijk voor mensenhandel tot een gevangenisstraf van 4 jaar was veroordeeld.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):